keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Odin Kuntoutuksesta, erikoispostaus

Eilen katselin huvikseni vanhoja kuvia Odista, kun se tuli mulle ja vertailin niitä uusimpiin kuviin ja tavallaan järkyttysin miten laiha luuranko se oli.. Ajatukset vilisi mielessäni ja ehkä muutama kyynelkin vierähti poskelleni. En tajunnut ostaessani Odia että tilanne oli kuitenkin aika paha, ehkä mä valehtelin itselleni kun Odi käveli kopista ulos, kun näin sen ekan kerran. 
Eilen vasta tajusin mitä kaikki kaverit ja muut läheiset yritti mulle sanoa, kun näkivät myöskin Odin. Se oli järkyttävässä kunnossa. Hinta jolla ostin Odin, oisin saanut huippukunnossa olevan kisatykin. Tajusin kuitenkin sen kun löin Odin kuljettajalle shekin kouraan, että tästä alkaa kova kuntoutus ja samalla tuli Mani mieleen. Mani (entinen hevoseni) oli myöskin luuranko kun sen ostin. Miksi sitten päädyinkin ostamaan Odin ? Tähän en osaa kunnolla/täydellisesti vastata, ehkä suurin oli vain se että miksi hevonen oli päässyt tuohon kuntoon ja halusin auttaa sitä eteenpäin. Odin luonne oli aivan ihana, ihan kuin mulle kerrottiinkin ja myöskin ratsastettavuus. Muutenkin myyntikuvista Odi oli kaikista silmiin pistävin. Enkö sitten huomannut kuvista Odin laihuutta? En. Kuvat oli otettu niin ettei niistä huomannut mitään, tai en itse ainakaan huomannut. Ajattelin että käyn Tampereella koeratsastamassa Odin, mutta se jäi kun myyjä kertoi että Odin voisi tuoda samalla mulle kun hän käyttää muut hevosensa lääkärissä. Tiedän ei saisi olla näin sinisilmäinen ja ostaa hevosta sokkona, mutta näin vain tapahtui.

Odi:

5kk kehitys

Mani:

Ostokunto
6kk tulos
Kuitenkin tiesin jo mitä pitää tehdä ja mistä aloittaa lihasten kasvuu. Vaihdoin Odin ruokavalion erikoismysliin nimeltä Dodson & Horrell Limited Build- up ja Greenlinea kylkeen ja kauraa energiaksi. Käytin Odia joka toinen päivä lenkillä ja kentällä perus treeniä. Mutta sillonkaan ei hirveesti massaa muodostunut. Kun saavuttiin tälle uudelle tallille Lemuun, täällä vasta rupesin huomaamaan muutoksia rutkasti Odissa. Tällä tallilla joutuu enemmän maastoilemaan kuin työskentelemään kentällä, joten ylämäet ja alamäet on vissiinkin tehnyt nyt tehtävänsä :) Kuten ylimmässä kuvassa huomaa, lautasen päälle on muodostunut jo massaa, eikä siellä oleva luu "törötä" enää niin paljoa ja pyllylihaksiakin on saapunut. Selän säkä ei ole enää niin korkea, selkälihasten kasvun myötä vaan madaltunut huomattavasti, ryntäät ja lapojen päällekkin on tullut massaa. Mutta en väitä että Odi olisi nyt huippukunnossa.. ei ole. Etu- ja takapää tarvitsee vielä massaa reippaasti, mutta jos nyt ajatellaan tuota 5 kuukauden tulosta ja lisätään siihen odin sairaslomat yhteensä 3,5 vk, niin on se omasta mielestäni aika hyvin.
Odotin myöskin marraskuun lopussa että tulee lunta paljon, pellolle kerääntyy paksu hanki, jossa sitten voi treenata kunnon hankitreeniä, joka edistäisi etu ja takapään lihaksia. Missä lumi on ? Joulukuussa vain vähän pöllähti pieni kerros lunta maahan. Ei sitten voidakkaan kuluttaa energiaa hangessa, turpa ja nenä jäässä :( ! Muutenkin Odi on muuttunut logiisesti paljon pirteämmäksi lihasten kasvun myötä ja on niin innostuneempi kaikesta mitä me touhutaan :) Maastossa on aktiivisempi ja kyttäilee enemmän ympäriinsä ja tekee ilopukkeja, mutta kentällä on vielä vanha Odi, laiskimus. 

Oon aika mielissäni siitä kun olen saanut kaksi hevosta kuntoutettua takaisin hevosen näköiseksi ja saanut siitä paljon kehuja ja kysymyksiä. Vaikka ostoaikeeni Odista päätyi ostoon ja siihen että ostin hevosen sokkona, mistään hinnasta en vaihtaisi Odia pois, enkä muuttaisi mitään ! Kaikki mitä olen tehnyt Odin eteen kasvattaa meidän luottamus toisiimme :)

Mitä mieltä olit tästä postauksesta? Mitä ajatuksia teille tuli ? Olisinko sittenkin voinut tehdä asioita toisin?

By: Niki


2 kommenttia:

  1. Odys oli pitkään ratsastamatta, siksi tuossa kunnossa. Hevosta ei siis ole kukaan laiminlyönyt tmv, mutta lihakset vain surkastuneet..

    VastaaPoista
  2. Juu en uskokkaan että olisi laiminlyöty, mutta surkean näköinen se oli..

    VastaaPoista