sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Vuoden ensinmäinen postaus

Hyvää uutta vuotta näin jälkeenpäin! Mun piti kirjottaa tää postaus paljon aikasemmin, olevinaan ei saa konetta auki. Paljon asiaa kerrottavana teille, toivottavasti tästä ei tuu hirveetä sotku kirjoitusta :D
Aloitan itsestäni:

7.10. Olin alottamassa koirani kanssa lenkkiä läheisellä puistolla, kiva ilma, paljon vaahteranlehtiä maassa. Tämä se huono juttu oikeestaan olikin, astuin lehtien peittämään vesikouruun ja sain kehräsluuhun epästabiilin nivelmurtuman, murtuma haarautui kolmeen osaan ja oli muutamasta millistä kiinni, ettei koko kehräsluu ollut poikki. Pelkällä kipsihoidolla lääkäri kertoi ettei siitä selviä, pääsin leikkausjonoon. Leikkaus tehtiin onneksi seuraavana päivänä illalla. Kehräsluu tuettiin 10cm pitkällä titaanilevyllä ja 5 ruuvilla. Kipsi tietysti 2kk jalassa ja pitkä nilkan kuntoutus. Tällähetkellä nilkka on tosi hyvä, kävelen normaalisti ontumatta, haava vielä on kuitenkin arka, muttei häiritsevästi, jumppaamalla paremmaksi. 

Odikin sai terveen paperit. Odillahan todettiin klinikalla röntgenissä vej puikkoluun murtumat ylhäältä ja alhaalta samalta puolen ja alkavaa hyvin lievää nivelrikkoa oej. Kun eläinlääkärimme katsoi Odia liikkeessä kentällä, Odi ei ole ikinä kulkenut noin puhtaasti ja alkoi itse venyttämään itseään eteen alas ravissa. Yllättysin niin paljon kuitenkin että murtumat parani hieman alle 2kk, vaikka en pitänyt hevosta karsinalevossa, vaan pienemmässä tarhassa, eli kuitenkin on ollut kipeän koipensa kanssa liikkeessä kaiken aikaa. Nyt Odi on jo palaillut takaisin koulutuuppaus hommiin, eikä ole edes pahasti sikaillut, kaikki pysynyt kyydissä ilman satulaa :) Laukattu ei olla vielä, kenttä on ollut jo tovin kova koppurainen.


Olin emilian seurana tallilla tässä yksi päivä. Emilia alku lämppäsi odin ja alkoi työstämään käynnissä pohkeenväistöä, avoja ja sulkuja. Alkuunsa poika vähän ihmettele mitä tältä nyt pyydetään, kyllä nekin taidot sai ruosteesta esiin ja odi teki loppua kohden hienosti pyydetyt harjoitukset :) Loppuhuipennukseksi pyysin jos emilia näyttää täydelliset etu- ja takaosakäännökset, Odi oli jälleen hieman erimieltä asiasta, mutta näytti että taitaa nämäkin asiat. Treeniä vain lisää näidenkin kanssa ja emilia lupasi näyttää nämä kaikki ravissa ja laukassa myöskin ;) Sitä odotellessa. 
Odin kanssa olisi nyt alustavasti suunniteltu koulukisoihin menemistä, siitä sitten myöhemmin lisää kun on ajankohtaista, sitä ennen tarvis kunnolla treeniä ja saada ainakin kadonneet lihakset takaisin.
Lisääthän snapchattiisi: Nicolabrenda. Pääset mun tallivuoroihin mukaan !

By: Niki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti