keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Heissan vaan !

Tänne siis jatkan Manista kertomista !

Tosiaan musta on alettu puhumaan paskaa tallilla -.- Henkilöiden nimiä en mainitse, mutta kuulin kaverini äidiltä et palautetta on tullut seuraavasti : Hevoseni on hyvin villi, holtiton, siihen ei saa mitään kontrollia ja en pysty pitelemään sitä ?
Okei siis testaileehan se mua ja muutenkin rajoja, et temppuileehan se MUTTA mikään noista syytöksistä ei pidä paikkansa ! Vaikka välillä temppuilee nii AINA oon saanut sen pidettyä hallinnassa ! Eli Mani on heti leimattu vaaralliseksi :D Voi olla että on jotakin katkeruutta tai ylenpalttista vittuilua, kun oon tallin nuorin hevosen omistaja ja luullaan etten osaa mitään/ tiedä yhtään mitään. Okei ei siinä mitään tallinomistaja halusi tulla katsomaan tätä vaarallista hevosta kenttä työskentelyssä. Ei loppujen lopuksi hänen mielestään siinä ollut yhtään mitään erikoisempaa huomautettavaa ? Kokeiltiin laittaa liinan hihna niskan takaata toiselle kuolaimelle, jos esim temppuilee siitä että on hammaspiikkejä ja ilmoittaa kivustaa tonttuilemalla ? Auttoihan se paremmin mania keskittymään pyydettyihin askeleihin ja askelten vaihtoihin ! Jes !
Samassa rytäkässä Manille tuli haava vasempaan takajalkaan, ei mikään syvä, muttei mikään pintahaavakaan :/ Höh ! Ei se auta kun lämpimällä vedelle huljutella haavaa -> Desinfioida ja Helosania päälle. Haava on tosi hyvin alkanut jo paranemaan :)

Mutta siis jos jotakin mietityttää toisen hevosen käytöksessä, niin miksei siitä uskalleta tulla päin naamaa sanomaan ? On se ärsyttävämpää kuulla jonkun muun suusta, kun ei ole itse pokkaa sanoa ? Ja kaiken kukkuraksi ruvetaan suurentelemaan asioita, että saadaan valmiiksi tietynlainen härdelli päälle ? Miksei vaan pidetä omista hevosista huolta ja keskitytä niihin, ilman et pidetään jotakuta ihmistä suurennuslasin alla ja juorutaan heti toisen puuhat toisille ihmisille ? KIITOS !

Sainpahan vuodatetuksi ! ;)

By: NikiTässä on tää kuva temppuilusta, jonka sain räpsästyä :) Elikka tää temppuilu etenee näin -> pää ylös -> perse käännetään toisinpäin -> STOP -> lähdetään ravaamaan toiseen suuntaan tai stopataan kokonaan. Ei lähde ryöstämään missään vaiheessa ! :)Ostin Kotimäen Börjesistä hienon sadeloimen :) Viiminen kappale 155cm kokoa ! Onneks ehtisin kun oon niin kauan kuolannu ! :)
2 kommenttia:

  1. Vinkkinä teille, et Mani tarvii liikuntaa selästä ! :) Mulla oli ihan samalainen, mut heti kun kiipesin selkään tuli luottamusta, joka ei muuten ollut kahdessa kuussa syntynyt. Ei tarvi muuta tehdä, kun jotain helppoa ja kiittää sitä paljon. Sitä se rakastaa! <3

    VastaaPoista
  2. aina kehutaan kun tekee oikein ! :) Ollaan lenkkeilty ylä ja alamäkiä ja hierottu selkää :)

    VastaaPoista