torstai 28. tammikuuta 2016

Dr Doychin Lyudov:n käsittelyssä

Heips! Arvostettu saksalainen kiropraktikko Dr Doychin Lyudov tuli hoitamaan Odin selkää eilen tallikäynnille. Taas tuli huomattua kuinka kauheeta on puhua englantia pitkään aikaan, tai ainakin hevossanavarastoon liittyviä termejä. Onneksi mukana oli äitini, joka auttoi purkamaan tätä kielimuuria. 
Meillä oli noin aika klo 10:30, onneksi hyvissä ajoissa olin tallilla. Pelkäsin jo kotoota lähtiessäni, missä kunnossa tallin pikku hiekkatie mahtaa olla? Jep kauheessa, peilijäässä. Olihan tielle heitetty hiekkaa, mutta reippaasti ajoin alinopeutta varmuuden vuoksi. Saa nähdä miten käy huomisen klinikka reissun...... Onneksi isommat tiet on sulia. Tallinpiha oli kuin iso jäähallin jää ja kyllä minä puin jalkaani uggit :D Tallin toinen omistaja ei ollut tuollon ehtinyt vielä hiekottamaan muutakun kentän ylämäen. Kyllä miettisin moneen otteeseen miten selviin ilman kaatuillen pihalla, onneksi äiti oli tajunnut ottaa mulle tommoset kiinnitettävät nasta systeemit kengänpohjiin, helpotti kyllä. 

Kun edellinen poni oli hoidettu, oli meidän vuoro siirtyä tallin käytävälle. Dr Doyhcin oli luullut, että seuraavanakin on poni tiedossa, ei ollut, jolloin kaikki revettiin nauramaan tätä :D. Dr Doychin sanoi että hevoseni on isoin mitä on tällä hetkellä hoitanu.Doychin aloitti Odia esittävillä kysymyksillä kuten ikää ja käyttötarkoitusta. Kerroin myös okahaarakkeiden kaventumista (kissing spines) ja näytin röntgen kuvat hänelle. Hänkin antoi selvän diagnoosin samassa, kapeat ovat, mutta hyvällä hoidolla ja oikealla ratsastuksella saa pidettyä oireettomana. Seuraavaksi hän alkoi painella selkää erikohdista, lautasen päältä,sään kohdalta ja niskasta. Kaikki muut oli okei, paitsi tuo selkä. Tämän jälkeen Doychin pyysi meitä näyttämään satulan hänelle, hän katsoi sen tarkasti, pikku vikahan siinä oli, mutta sanoi että voi käyttää silti huoletta. 
 Doychin laittoi akupunktio neuloja säkään, selkään, lautasen päälle hienon kasan ja kumpaankin takajalan lihakseen. Odia ei edes rauhoitettu toimenpiteen aikana, eipä näyttänyt neulat paljoa haittaavan, paitsi nuo takajalkoihin laitetut, siitä nousi komeat pukit ja pikkupikku paniikki, rauhottui nopeasti paikoilleen. 


 Tällästä en olekkaan ennen kuullut enkä nähnyt, kaikkiin akupunktioneuloihin kiinnitettiin johdot, jotka antoivat sähköimpulsseja ja edistää lihasten rentoutumista. Odi hieman hätkähti tätä, mutta oli ihan normaali itsensä, kun tottui pikku tärinään :)  Tässä välissä kävin ulkotallin puolella, missä Odin karsina on ja hain kamoja liikutusta varten. Kun palasin päätallin puolelle, höpöteltiin Doychinin kanssa hetken, kunnes näin kipinöiden tippuvan lattialle. Aloin tarkemmin seuraamaan, hoitoon kuului vielä akupunktioneulojen kuumennusta. Poika seisoi hienosti paikoillaan Doychinin avustajan kanssa, joistakin kohdista reagoi lämpöön, muttei mitenkään ihmeellisesti. Taas saa olla ylpeä Odista, miten osaa suhtautua eri tilanteisiin rauhallisesti, vaikka mieltä välillä osottaakin ;) 
Kun hoito oli suoritettu loppuun, puhuttiin jatkosta. Ratsastukseen lisätään vielä enemmän taivutuksia ja lopuksi venyttelyä. Tämän jälkeen pari päivää liinaliikutusta.

Kiitin hyvästä hoidosta ja vein Odin karsinaan varustukseen ja hieman hölkkäämään kentälle, kun katsoin sen olevan sohjoinen, laukattaa siellä ei kyllä uskalla. Kamat päälle ja kohti kenttää, Odi oli hyvin virkeällä päällä ja oli kuulolla koko ajan. Käskin Odin nostamaan ravin, ehti poika siinä 5min hölkätä, kunnes toinen takajalka liukui alta pois ja poika kävi persuksillaa maassa. Hieman aristeli jalkaa, muttei ontunut onneksi. Käskin vielä ravata hiukan toiseen suuntaan ja se meni ok:sti. Siihen oli hyvä lopettaa tältä päivältä, Kuitenkin niin kevyt liikunta, etten laittanut kuin vtj:n linimenttiä, joka jäi pyllyn alle.Oli kyllä hienoa päästä katsomaan Doychinin työskentelyä livenä, saada ohjeita jatkoon ja kuulla varsinkin se, ettei ole hätää Odin selän kanssa. Hän tulee suomeen 1.3. jolloin Odi pääsee taas hänen käsittelyynsä. Huomenna olisi meillä fysioterapeutin aika klinikalle, toivottavasti päästää lähtemään ja uhmaamaan jäisiä teitä. Siitä sitten seuraavassa postauksessa! By: NikiEi kommentteja:

Lähetä kommentti