lauantai 18. toukokuuta 2013

Joskus ei vaan onnistu..

Pyysin Miian liikuttamaan mun puolesta nyt Manin, koska lapani on edelleen kipeä ja särky hohtaa koko käsivarteen. Ensin liina liikutus kentällä, Mani ei oo varmaan ikinä mennyt niin nätisti kuin meni ! Kuunteli käskyjä ja käyttäyty todella fiksusti ! :) Noh puolisen tuntia sai olla remmin päässä, kunnes päätettiin iskeä jo satulaa selkään ja pidän Miialle pienen puomi treenin ja katsotaan taas istuntaa.

Noustaan aina tallin oven edessä olevalla jakkaralla selkään, otin varmuuden vuoksi vähän namia mukaan, kun Mani on nyt päättänyt että heti kun ratsastajan pylly iskeytyy penkkiin niin lähdetään kovalla rytinällä liikenteeseen, niini namit vähän auttaa olemaan aloillaan nousun ajan, eikä senkään jälkeen ole hoppu mihinkään, joten pyritään aina lähtemään käskystä ja rauhallisesti kohti maastoa tai kenttää :) Miia nousi selkään ja Mani oli rauhallinen, päästin irti ohjista, sitten Mani alkoi yhtäkkiä väistämään mua sivulleppäin ja näin kuinka jakkara oli sillä sekunnilla takajaloissa kiinni, Mani siirtyi astumaan eteenpäin ja jakkara pyörii jo jaloissa ja tapahtui niinkuin pelkäsin... Mani pelästyi ihan tajuttomasti ja alkoi pukkilaukka mun autoa kohti. Sain jakkaran heitettyä tallin sivustalle ja käänsin pääni ja Miia lensi alas pahan näköisesti.. Kiroilin mielessäni ja lähdin juoksemaan likemmäs Miia, joka vaikeroi kivuliaasti maassa. Kysyin perus kysymykset sattuiko ja diipadaapa, noh poikakaverini oli siinä rytäkässä mennyt pakoon autoon ja oli siinä sitten Miian seurana kun lähdin hakemaan Mania, joka tuhosi tien varresta ruohoa. Ohjista kiinne ja tallille päin, Miian kohdalla Mani pelästyi tottakai ja yritti monottaa mua etukavioilla, mutta sain tilanteen samantien hallintaan ja päästiin tallin käytävälle. Laitoin Manin kiinne hetkeksi ja riensin katsomaan Miia ulos, häntäluu sai osumaa ja oikeasta jalasta nilkka turposi jalkapalloksi. Siinä kohtaa arvasin jo loput, Miia onneksi pystyi kävelemään, joten jalka ei voi ollat murtunut ainakaan.. Eipä siinä mitään, Manilta varusteet pois ja takaisin tarhaan ja päätettiin yhteisvoimin käydä päivystyksessä näyttämässä jalkaa. Röntgen kuvattiin jalka ja nivelet siellä oli ottanu osumaa eli olivat venähtäneet. Onneksi ei vakavampaa ! 

Huomenna kerrataan uudestaan tallin edessä selkää nousu ja ollaan aloillaan, ja jakkara otetaan nyt turvallisuus syistä heti pois alta, ettei käy enää ikinä vahinkoa kenellekkään !


 By: Niki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti