sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Salaa ratsastaminen..

Oma tarinani 

 Talvi 2o12 reippaasti ennen joulua sain hälyttävän puhelun tallinomistajalta. Hän kertoi puhelimeen että Manin portti oli huonosti kiinni, eikä siihen ollut vedetty sähkölankaa kiinni ja toiseksi Manin loimi oli laitettu miten sattuu, loimen toinen puoli roikkui maassa ja suoraan sanottuna kiinnitys aivan päin vittua ja oli nähnyt sitä ennen että Manilla ratsastetaan kentällä ilta kahdeksan aikaan pimeässä. Miettisin joo olin tänään aamulla tallilla käynyt, mutta olen todella huolellinen näissä ihan perus asioissa, joten se en todellakaan ollut minä tai Henna. Hetken jutusteltuamme päätin soittaa vuokraajalle (nykyään entinen) ja kysyä aiheesta. Hänkin vastasi kieltävästi, ei ole ollut ollenkaan käynyt tallilla.. Soitin loputkin kaverit,jotka osaa ajaa tallille tai edes ratsastanut useamman kerran Manilla.. Vastaus on edelleen iso ei. Kummallista, mitään muuta en keksinyt kuin sen että, joku on käynyt salaa ratsastamassa Manilla. Onhan tallin lähettyvillä paljon lapsiperheitä ja näitä nuoria tyttöjä, jotka välillä käy tallilla taputtelemassa ja yleisesti vain katselemassa. Mutta ketään en voi syyttää tästä aiheesta kuka lie ikinä ollutkin, mutta jos oisinkin soittanut kyseiselle henkilölle, niin miksi se myöntäisi? Tosiaan  tuossa tilanteessa on ollut tosi paljon vaaratekijöitä:

1. Ei tunne todellakaan hevosta
2. Väärät suitset ja epäsopiva satula
3. Loimi repeytynyt pahasti ja samalla hevonen oisi rikkonut itsensä ja siitähän kunnon hepuli olisi syntynyt!
4. Jotkut hevoset, kuten Mani olisi karannut helposti portista, jos ei olisi huomannut että sähkö ei kulje yläpuolella.
5. Jäänyt jonkinlainen trauma ratsastuksesta ja oppinut pelkäämään jotain asiaa.

Voin vain kuvitella mitä kamalaa oisi seurannut, jos tässä olisi käynyt huonosti ! Manikin on aika haasteellinen   ratsastessa, toivon kyllä että kyseisen ratsastajan kanssa Mani on vienyt ratsastajajaa 100-0 ja ihan tosissaan vetänyt ihan leikiksi koko lystin. 
En vain voi ymmärtää kuka voi tällästä tehdä? Miksei vain voi kysyä lupaa? Pisti oikein vihaksi tälläinen ja miettisin kaikki päivät, monta kuukautta miten tällästä voi tapahtua? Miksi juuri mun hevonen? Tapahtuuko tämä vielä uudestaan? Paljon ajatuksia ja kysymyksiä tästä tulee, ja tämä jääkin ratkaisettomiin arkistoihin. Tähän en saa ikinä vastausta saatika saada selvitetyksi kuka tämä henkilö oli. Hirveesti haluaisin käräyttää hänet ja antaa pitkän palautteen. 

Nyt kysynkin teiltä, onko sinulle käynyt näin ? Onko tuttavallesi käynyt näin? Saitteko heidät kiinni jälkeenpäin ratsastamisesta?

By: Niki


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti