perjantai 22. marraskuuta 2013

Kenttä tuupiskelua

Säännöllistin viime lauantaina Odin liikutuksen, koska on nyt kerännyt virtaa tai enemminkin sitä pöllö virtaa ja muutenkin kun oli niin pitkään sairaslomalla, niin nyt liikutaan niin että kulutetaan energiaa. Tänään pyysin Hennaa liikuttamaan Odia kun musta ei nyt ole ratsastamaan. Tallilla päätettiin jos soittaisin toiselle tallilla joka on noin kilometrin päässä meidän tallista ja kysyisin kenttää käyttöömme. Pyysin toiselta Hennalta numeron ja soitin ja sain kentän käyttöön, kun nyt on niin hiljaista siihen aikaan. Hieno juttu ! Lähdettiin tallilta kävelemään kohti toista tallia, Odi oli rauhallinen koko matkan ajan, ainoo mitä piti pelästyä oli valkoinen heijastin tolppa mitä yleensä on pimeillä hiekkateiden vieressä. Matka sujui hyvin toiselle tallille, mitänyt matkan aikana vielä varmistin mikä oli oikea tienhaara ja kuinka pitkälle n. kävellään että nähdään kenttä. Helposti sitten vielä toisten ohjeiden mukaan löytyikin ja käveltiin suoraan kentälle. Henna alkoi ravailemaan Odin kanssa kenttää ympäri tehden voltteja vai suunnanvaihtoja. Samalla tallinomistaja tuli juttelemaan mulle yleisesti. Hetken siinä turistuamme hän lähti jatkamaan talli töitänsä ja menin Hennan ratsastusta seurailemaan kentälle ja antamaan ohjeita :)
Odi oli kentällä normaali laiska itsensä, piti paljon pohkeella ratsastaa eteenpäin ja välillä huomauttaa raipan kanssa, ainakin laukkaillessa kun tuppaa siirtymään raville ja siitä käyntii, ehkä jopa pysähdykseen. Laukka tuntui niin tönkölle ja näytti katsellessanikin siltä ja sanoin Hennalle jos tekis perus ravailuun liittyviä asioita. Hennakin oli samaa mieltä, mutta halusi sen jälkeen nostaa laukat kumpaankin suuntaan onnistuneesti. Henna ravaili jonkun puolituntia yhteensä ja kävelikin välissä. Ravailun myötä takajalkojen tönkköisyyskin hävisi ja Odi alkoi vetreytymään aika kivasti, jolloin Henna halusi nostaa laukan.
Laukannostot onnistui hyvin ja laukka alkoi pyörimään kivasti, mutta joutui tosi paljon patistamaan, että jatkaisi laukkaamista. Miettisin että voi johtua siitä kun kenttä oli märkä ja Odi inhoaa lätäköitä, tai siis astua niihin ja laukatessa joutuu väkisinkin astumaan lätäköihin ja kuraa lentää aika hyvin vatsan alle ja pitkin jalkoja. Minun pikku neiti ;) 
Henna siinä sitten laukkaili kumpaankin suuntaan ja niin kauan että menee hyvin. Mielummin yksi onnistunut laukka kierros kuin kymmenen epäonnistunutta. Kellonsuuntainen laukka sit oli hirveen vaikea Odille. Odi ei edes mielellään nostanut sitä ja kun nosti niin oli väärä laukka. Kolmannella yrityksellä nosti oikean laukan ja piti hyvin koottuna sitä yllä ja päivän saldoon lisättiin yksi pukki ;) Henna horjahti kaulalle, mutta sai äkkiä työnnettyä itsensä satulaan takaisin ja se riitti meille kun meni yhden kierroksen :) 


Ja tiedän, todella huonolaatuisia kuvia olin räpsinyt, tuntuu kun latasin iphone 4 tämän iOS 7 päivityksen niin kamera ottaa huonolaatuisempia kuvia kuin edelliselle päivityksellä :/ Kaipa noista kuvista jotakin selkoa saa :) Koittakaa kestää !

By: Niki

1 kommentti:

  1. Sait uuden lukijan. Ja itse ainakin sain kuvista hyvin selvää, ei niiden aina tarvitse olla maailman parasta laatua. :p Kivanoloinen blogi!

    VastaaPoista