lauantai 2. marraskuuta 2013

Sairasloma loppui ja heinämaha liikkeelle !

Nyt palaamme taas bloggerin ruudun taakse, kun kerran sairasloma loppui Odilta. Viime postauksesta on kulunut jo melkeimpä kaksi viikkoa, en ole vain keksinyt mitään kirjoitettavaa, kun Odi vain oli pienellä kävelylenkillä mun kanssa, muuten nökötti karsinassa vain heinää mutustellen :) 
Vihdoinkin haava on kokonaan ummessa, hyvästi joka päiväinen hoitorumba ! Vielä kinner on turvoksissa, mutta pistän ihan karsina levon piiikkiin, kun nesteet ei ole paljoa päässeet liikkumaan, joten tänään päätin Hennan kanssa käydä köpöttelemässä maastossa, ihan siis vain kävelemään ja katsoo miten jalka reagoi ! 

Tallille päästyämme Odi oli metsätarhassa, ja hain sen sieltä sitten tallin oven eteen, jossa varustan/hoidan aina Odin. Odi tuntui siltä että välillä olisi ollut virtaa tehdä vaikka mitä, mutta oli loppujen lopuksi rauhallinen. Harjailtiin Odia rauhassa, puhdistettiin kaviot, suojat jalkaan, satula selkään ja suitset päähän ja let`s go ! Henna alkoikin jutella siitä että haluaisi mennä Odilla ilman satulaakin.. Olin hetken vastahakoinen tuohon, koska en tiennyt kuinka energinen poika on sitten maastossa tosiaan, keksiikö jotain kivaa vaiko on sitten vain viili pytty? Halusin pelata ensin varman päälle ja laitetaan se satula selkään ja katsotaan, että voidaanhan me mennä kaksi kertaa sama lenkki ? Henna suostui tähän ja lähdettiin matkaan, kohti puskamörköjä !
Odi oli tosi rauhallinen, mitään pelottavaa ei löytynyt mistään ja autojen annettiin rauhassa ohitella :) Odi tuntui Hennan mielestä vähän löntystelevältä lihapullalta, joten Henna alkoi enemmän pohkeella ratsastamaan eteenpäin ja tämä siis tiesi sitä että jouduin itse pistämään tassua toisen eteen reippaammin, että pysyn rinnalla. Ohhoh !

Lenkin päätyttyä käännyimme tallille takaisin ja Henna edelleen oli sitä mieltä että nyt otetaan satula pois ja mä etsin paksumman huovan, riimunnarun ja loimivyön. Selvä tehdään niin, jos kerran toinen niin paljon sitä haluaa ! Samalla pyysin tallinomistajan tytärtä katsomaan satulan sopivuuden vielä Odille ja kyllä vielä sopii oikein hyvin :) Samalla kysyi voiko kokeilla satulaani hänen ponillensa. Satula kävi myöskin ponille ja kysyi sitä lainaksi heidän seuraavalle valmennukselle. Tottakai mä lainaan :)
Tämän jälkeen punttasin Hennan selkään ja taas mentiin. 
Odi meni oikein mallikkaasti edelleen Hennan kanssa ilman satulaa. Miten voikin olla niin rauhallinen vaikka sairaslomaa oli 2 viikkoa. Odotin ihan että voi ehkä potkua löytyykkin  mutta kun ei niin ei tai olisi ollut ehkä pilkettä silmäkulmassa ! Letkeesti kävelllä lupsittiin maisemia katsellen. Odin jalka ei reagoinut mitenkään, ei ruvennut ontumaan tai haavasta ei alkanut vuotamaan mitään, tämä on hyvä :) Tästä eteenpäin vielä muutaman kerran kävely treenejä maastossa, kunnes sen jälkeen rauhassa aloitetaan taas ravailemaan :) 
Yritin ottaa mutaman posepose kuvan, niin että Odi seisoisi ryhdikkäämmin ratsastaja selässä, sainkin muutaman hyvän ! Talvella otan ihan kunnon rakenne kuvan Odista, ilman ratsastajaa.

Käveltiin n. puolituntia yhteensä, tai ehkei edes sitäkään.. Odilta kimpsut ja kampsut pois ja stten itse innostusin leikkaamaan Odin hännästä 8-9 cm pois ja Henna innostui parturoimaan Odin harjaa. Täytyyhän sitä välillä siistiytyä ;) Kun oltiin saksittu Odia tarpeeksi, niin Henna talutti Odin putkitarhaan, kun metsätarhat oli varattu. Tämän jälkeen siivottiin karsina, täytettiin heinäpussit, laitettiin ruuat valmiiksi, JES kaikki kunnossa. Toinen Henna ja Jennykin oli saapunut talille liikuttamaan Nossea ja Fannia, ja jäätiin heidänkin kanssa juoruilemaan :)

By: Niki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti