perjantai 22. marraskuuta 2013

Maastolenkki -> TYKS

Tämän viikon tiistaina olin sopinut kengittäjämme kanssa että tulisi laittamaan uudet kengät Odille, kun toinen takajalan kenkäkin oli hävinnyt olemattomiin. Pääsin töistä klo 16.00 ja pitäisi olla puolentunnin päästä tallilla, hakea Jenny mukaan Raisiosta ja sitä ennen vielä käydä nostamassa kengitysraha. Aikataulu kävi aikas tiukaksi, tallille päästyämme kengittäjä oli jo Odin kavioita operoimassa. Moikkasi hänelle ja jäin katsomaan kengitystä, sillä aikaa Jenny meni pistämään Fannia ja Nossea kuntoon yms tekemään muita tallitöitä :) Kengityksen jälkeen oltiin sovittu Jennyn ja Hennan kanssa että käydään rauhallisella kävelylenkillä Lemun keskustassa ja takaisin :) 

Kun Odi oli saanut uudet kengät jalkaan, kiittelin kengittäjää, joka sitten kaarsi jo pihasta pois ja aloin varustamaan odia. Henna toikin heijastinloimen ja heijastinrintaremmin mulle ja hanskat, kun omani unohdin ottaa mukaan. Tallinomistaja punttasi mut selkään ja kävelin sitten toiselle tallille odottamaan että Henna ja Jenny pääsisivät selkään ( menevät ilman satulaa). Kun kaikki oli valmista niin lähdettiin sitten kohti keskustaa, matka sinnepäin meni oikein mukavasti, Jenny ja Fanni ekana, Henna ja Nosse toisena ja minä pidin Odin kanssa perää :) U-käännös heitettiin pankin pihalla ja jatkettiin tien vieressä kävelytiellä matkaa takaisinpäin. Otin siinä sitten selästä pari kuvaa meistä, kun löntysteltiin vielä sinähetkenä nätisti :) 
Yhtäkkiä Fanni pelästyi jotakin, tai en tiedä pelästyikö varsinaisesti mitään, mutta alkoi sättäämään ja touhottamaan ja näyttämään lennokkaita liikkeitään, vähän sivuttain, hyppyloikkapomppu, pysähdytään välillä ja jatketaan toinen kylki edellä ;) Jopa lumpsakka Nosse innostui myös tanssahtelemaan ja ihmettelemään miksi näin tarvitsee mennä ? :D Sama Odi rupesi näyttämään muuvejansa, pukkinäytelmä alkakoon ! Kaupan parkkipaikan asiakkailla oli varmasti hauskaa katsella meidän touhuja siinä :D Pahoittelen !
Kun hevoset rauhottui, Odi kävi vielä vähän villinä mulla ja tultiin ravipomppukäynti sekoitusta Nossen ja Fannin perään. 

Odilla on tapana jossain vaiheessa lenkkiä rapsuttaa oikeaa etujalkaansa suojan kohtaa, joten pää alas ja rapsuttelemaan. Odottelin siinä hetken että Odi saa toimituksensa suoritettua, mutta sitten alkoikin tapahtumaan...Löysin itseni maasta. Odi kun sai suoritettua rapsutuksen, samalla kun pää nousi, nousi myöskin etukaviot ilmaan, kun kaikki kaviot oli ilmassa, odi oli samalla ponnistanut järkyttävää pukkia, joka tehtiin sitten ilmassa. En osannut varautua tälläiseen, siksi tasapainoni pettikin.. Sain otteen kaulasta hetkeksi, kunnes pyllyni iskeytyi takaisin satulaan ja siitä sitten horjahdin vasemmalle puolelle ja päästin ohjista irti.. Pääni osui asfalttiin ja sitten vasta loppu ruumis perässä, josta kierähdin sitten melkein ojaan, mutta nurmikon puolelle ja jäin liikkumatta makaamaan kyljelleni, Odi jatkoi matkaansa vetäen pukkirodeota autotiellä. Kuulin että Odi jatkoi matkaansa, mutta en vain pystynyt nousemaan sieltä. Kuulin sumeasti Jennyn ja Hennan räpiköinnit heijastinloimista ulos ja sen että Henna lähti noutamaan Odia. Makasin paikoillani n 3-5 min, kunnes varovasti vasemmalla kädellä työnsin itseni istumaan ja liikuttelin varovasti raajoja, onko joku mennyt rikki ? Siinä hetken kelasin mitä helkkaria just äsken tapahtui ? Katsoin taakseni ja huomasin auton pysähtyneen mun kohdalle tien toisella puolella, mies puhui puhelimeen siitä risteyksestä ja että ratsastaja pudonnut. Jaha nosin äkkiä ylös ja kävelin Hennan ja Jennyn luo. Kerroin että käsi ja jalka ei toimi niinkuin pitäis..Talutettiin sitten hevoset takaisin tallille ja riisuttiin ne ja Jenny hyppäsi mun kyytiin, kun olin luvannut heittää hänet kotiin :)

Laitoin matkalla poikaystävälleni viestiä että oon tippunut pää edellä Odilta. Hän oli sitten ilmoittanut äidilleni tästä, joka soitti tietenkin mulle että ajaisin sinne ja lähdetään päivystykseen. Jennyn sain jätettyä haluamaansa paikkaan ja jatkoin siitä kämpän eteen, josta noukkisin poikaystäväni kyytiin ja matka jatkui äidilleni. Ehdin jo iloitsemaan yksityisestä tapaturmavakuutuksestani, että jes pääsen suoraan menemään pulssiin tai mehiläiseen ! Asia ei kuitenkaan ollut niin.... Pulssikin oli mennyt jo klo 20.00 kiinni, kiva ! Lähdettiin sitten T-sairaalan päivystykseen ja kauhulla odotin kuinka paljon siellä on ihmisiä, kuinka kauan joudun odottamaan että pääsen edes hoitajan vastaanotolla käymään ?

Päivystykseen päästyäni huomasin että mua ennen oli kaksi ja digitaalitaulussa nro 196. Katsoin omaa lappuani, jossa oli 197. Okei vaikuttaa hyvältä, olen seuraava ! Hoitajalle kerroin mitä on tapahtunut plapla plaa ja käski mut toiselle odotushuoneelle istuskelemaan ja odottamaan lääkäriä. Loppu peleissä en joutunut kauaa istuskelemaan, kun jo hoitaja tuli antamaan mulle buranaa särkyjen vuosi ja heti sen jälkeen hoitaja vei mut jollekkin vuode-osastolle, istuskelemaan. Lääkärikin sieltä jo heti saapuikin, tutki mun vas. jalkapöydän, oik. kyynärpään ja häntäluun. Käsky kävi röntgeniin. Röntgenin jälkeen, lääkäri tuli sanomaan että kyynärpäässäni on sisäinen ruhje, jolle nyt tässä tilanteessa ei tarvitse tehdä mitään, mutta pikkuvarpaani on sijoiltaan, joten se laitetaan paikoilleen ja häntäluuni on pienesti murtunut. Se tunne kun kuulet tuon ja oksennus pyrkii suuhusi ja alat voimaan pahoin..yök ! Älkää pliis koskeko mun varpaasee ! No väkisinkin se sitten muljauttettiin paikoilleen, johon mä tietenkin regoisin kiroillen ja yökkäyksien kanssa. Tämän jälkeen lääkäri kirjoitti mulle yhden päivän sairaslomaa ( KIITOS !), luuli että ei mulla mitään kipuja yms ole huomenna...kröhöm eipä !

Tallustelin pois sitten koko päivystyksestä ja lähdettin poikaystäväni kanssa kotia kohti. Aamulla en meinannut päästä sängystä ylös ja joka päivä oon muuttunut kankeemmaksi, joten kävin hakemassa omalta tk:lta lisää saikkua, koska en todellakaan ole työkuntoinen. Siellä lääkäri ihmetteli miksei mun päätäni ole tutkittu päivystyksessä? Niimpä... Lääkäri tunnusteli niska-alueen ja hartijat. Jumissa koko kuuppa. Eli olen vielä nyrjäyttäny niskanikin kivasti :) Sain onneksi sitä saikkua perjantaihin asti, maanantaina yritys päästä töihin ! ;)

Odillekkaa ei ollut onneksi käynyt mitenkään, saipahan purkaa itsestään pöllövirtaa pois, vaikka oishan sitä voinut muualla kun autotielläkin purkaa :) Ja onneksi siihen aikaan kun oltiin kävelemässä, niin hiljaista autojen suhteen, vaikkakin sillä hetkellä kun Odi juoksi autotielle, niin joku idiootti ei voinut pysähtyä vaan kierteli ja kaarteli Odia, huoh pysähdy, autossasi on jarrut !!!! Mopopojalle pisteet kun pysähtyi Hennan käsimerkeistä ! :) Mutta muuta trafiikkia ei sitten ollutkaan..By: Niki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti