keskiviikko 6. elokuuta 2014

Yhteistä taivalta jo vuoden

Palaan päivään 30.7.13, jolloin Odi saapui mulle Tampereelta myyntitallilta. Vuosi sitten katselin mahdollisia vaihtohevosia itselleni ja löysin googlen kautta Suskin tallin ja sieltä myytävät hevoset. Selasin kaikki läpi ja luin niistä, kunnes silmään osui ruunikko ruuna, jolla oli kolme sukkaa jalassa ja nätti kuviointi päässä. Otin yhteyttä ensin sähköpostitse Suskiin ja kyselin tästä ruunasta ja mahdollisesta vaihdosta. Ruuna vaikutti hyvältä ja oli peruskoulutettu valmiiksi. Alustavasti kaikki sovittiin jo myyntiin asti ja siihen että Mani menee vaihdossa sinne ratsutettavaksi ja sitä kautta eteenpäin uuteen kotiin. Mulle tuli kysymyksenä tulenko koeratsastamaan ruunan ensin, ennen ostopäätöstä? Harkitsin vakavissani tätä lähtöä, mutta en itseasissa tiedä miksen mennyt ? Ehkä se että kuljetus oli mahdollinen jo ensi viikon alussa Lietoon päin, kun hän käytti muita hevosia tarkistuksessa Forssassa. Mä otan tän hevosen, ilman koeratsastamista!

30.7.13 päivä Odi saapui klo 14.00 Lietoon. Hevosenkuljetusauto kaarsi pihaan ja parkkeerasi pihan reunaan, josta tytöt hyppäsi autosta ulos, aukaisemaan lastaussiltaa ja ottivat pojan ulos. Mani lastattiin tällä välin sisälle kun pääsin tervehtimään poikaa. Ruuna oli yltäpäältä pihkassa ja laiha luiru. Päätin kuitenkin ostaa tämän siitä huolimatta, tiesin kyllä mihin samalla ryhdyn. Tästä enemmän Odin kuntoutuspostauksessa. Kun olin lyönyt shekin kouraan ja hyvästellyt Manin, kaverini kokeili Odin pikaisesti läpi kentällä, ennen kuin talutettiin poika tarhaansa tutustumaan.

Ensimmäinen kuva Odista
Odi sopeutui todella hyvin uuteen paikkaansa, josta treenaaminen ja kuntoutus alkoi. Ikinä en voi sanoa tätä liikaa, vaikka sinisilmäinen olinkin ostaessani tuntematonta hevosta ilman koeratsastusta, edelleenkään en ole katunut päätöstä :) Kuitenkaan en kehota ketään tekemään samalla tavalla kuin minä tein, kukin tyylillään, riskipelillä tai ilman. 
Odin mukana en saanut heti passia, koska se oli Hippoksen hallussa siihen asti kun Odi rekisteröidään Suomeen. Ainoat paperit, joka mulle jäi oli siis kauppakirja, omistajanvaihtoilmoitus, lääkärintodistus Odin kunnosta ja Odin vakuutukseen liittyviä asiakirjoja. Kuukautta myöhemmin postiluukusta putosi kauan odotettu passi + muita tärkeitä papereita. 

Ensimmäinen ratsastuskerta yhdessä.

Vuoteen on mahtunut hyviä päiviä, kuin myös huonojakin, jolloin olisin halunnut luovuttaa, ikinä niin ei ole kuitenkaan käynyt. Odi on heittänyt mut jo kerran selästään, jonka seurauksena päädyin päivystykseen. Tarhassa Odi on saanut 5-6cm haavan kintereen sisäpuolelle, joka mäti pahasti. Päivystävä eläinlääkäri ei osannut tehdä haavalle mitään ja päästiinkin klinikalle käymään jalan kanssa, peläten niveltulehdusta. Jalka röntgenkuvattiin ja katsottiin ultraäänilaitteella, onneksi ei haava yltänyt niveliin asti, vaan parani hyvin, vaikkakin hitaasti. Tähän vuoteen ei muuta mahtunutkaan (: Yhteinen taival jatkuu onneksi, ikinä en tätä kultakimpaletta pois anna <3 Kiitos ystäväni <3
By: Niki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti