sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Ratsastus varusteeni

Tänään sain inspiraation kuvata mun varusteet ja samalla sain siivottua mun sekasorron partaassa olevan heppa kaappini. En ole varusteharrastaja, ostan varusteeni mistä milloinkin ja sen mukaan miltä ne näyttää ja miltä ne tuntuu sovittaessa. Yritän tässä toteuttaa Odin varustepostauksen, siihen toki menee aikaa, koska kuvattavaa on paljon, eikä lisäkäsipari ole haitaksi. Melkoinen määrä tavaraa yhdellä hevosella, toisenkin hevosen varustaisin heittämällä :D


Hööksistä ostettu Lami-cell:n Transformer kevytkypärä. Kokoa saa säädettyä takana olevasta rullasta sopivasti. Tässä kypärässä on tuuletusaukot edessä ja takana, hiki ei pääse kyllä yllättämään! Edellinen perus mokkapintainen kypärä sai silloisessa maastoreissussa kyytiä ja meni halki.


Facebookin kirpputorilta ostettu uudet nykyiset kokopaikkaiset käyttöhousut. Hyvän tuntuista kangasta ja mukavat jalassa.


Tokmannilta ostetut Eurohunterin kokopaikkaiset housut. Väristä en enää tykkää, joten saa toimittaa varahousu numero 2:na :)


Tokmannilta ostettu joskus nuoruudessani kun hevosleireillä kävin ahkeraan ja sen mukaan myöskin housut kuluneet. Jätin varmuuden vuoksi nämäkin kaappiin varahousuiksi, vaikka tiedän ettei nämä tule enää käyttöön. Harmittaa etten ole löytänyt samaasta kankaasta valmistettuja housuja kuin nämä. Näissä ei ahdista mikään!


Ridzin talviset topparatsastushousut, hyvillä heijastimilla ja super lämpimät. Näitä pääsin kerran vain testaamaan samalla reissulla kun kypäräni hajosi. Kangas tuntuu jämäkältä, kun ei mennyt rikkikään kun asfalttia pääsin moikkaamaan lähempää. Säästin liatkin näköjään ;)


Horzen- takki, jonka tilasin brodeerattuna ulkomailta. Takin selässä lukee tallimme nimi ja suurinmalla osalla on tämä sama teematakkina tallilla. Takki on hyvin vettä ja tuultapitävä, vaikka kevyt-takki onkin. Hupparia olen käyttänyt alla ja hyvin pärjää kylmemmillä ilmoilla.


Facebookin kirpparilta huudettu Kingslandin käyttämätön huppari. Mukavan tuntunen päällä ja hengittävä. Kingslandin huppareita olisi tarkoitus ostaa vielä ja takkinakin.


JH Collectionin sukat kahdessa erivärissä, olleet tosi kestävät! Muuten omistan perus Tokmannin sukkia.Tokmannilta ostetut chapsit. Mustien merkkiä en muista ja kuten kuvasta näkee ruskeat on Eurohunterin. Ruskeita olen käyttänyt ahkeraan, mutta väärän värisyyden myötä ostin nuo mustat, jotka loppupeleissä ei olletkaan hyvät mulle. Chapseja en käytä melkeimpä ollenkaan enää. Jätetään nyt varalle kuitenkin.


Joululahjaksi sain nyt Ridzi- merkkiset talviratsastussaappaat/tallikengät ja 3 kpl lämpösukkia. Vielä en ole päässyt kokeilemaan niitä, kun täällä ei ole ollut pakkasiakaan. Jalassa tuntui nilkan kohtaa tosi tukevalta.


Horse Mountain Tretorn Advance- ratsastussaappaat. Nämä löysin jälleen Facebookin heppakirppareilta ilmoitukseni myötä. Halusin nämä pohje ongelmani myötä, kun on paksut. Säädin naruista suurimmalle säädölle, mutta harmikseni en saanut vetoketjua kiinni. Vein ne lopulta suutarille levitykseen ja nyt on sopivan jämäkät jalassa.
Kannuksia on 25mm pallopääkannus ( kuvassa) ja oisko 15mm tylpät estekannukset, mutta mulla ei ole niille tarvetta. Kannuksissa oli ensin nylon remmit, mutta en tykännyt niistä yhtään, joten ostin Börjesiltä nahkaiset.

By: Niki


4 kommenttia:

 1. Ostin samanlaiset talviratsastussaappaat. En tykkää noista nauhoista, mutta saappaita voi mainiosti käyttää ilman nauhojakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo en kans tykänny! Ja ne nahka osuus paino nilkkoja ikävästi, vaatii vissiin vain käyttöä et notkistuisi :/

   Poista
 2. Mistä paikasta ulkomailta tuo horzen takki on tilattu? Niitä kun ei enää suomesta saa ja oli ihan parhaita takkeja!

  VastaaPoista