maanantai 7. joulukuuta 2015

Rambo Micklem Competition suitset + kuulumisia

Heissan jälleen. Nyt sain kerättyä vähän blogia varten materiaalia, joten on hyvä tulla tänne kirjoittamaan. On ollut kiireinen marraskuu ja nyt tämä joulukuun alku. Kerrankin ajattelin olla ajoissa ja kävin ostamassa jo joululahjoja valmiiksi. Yleensä ostan viime tipassa ne tai joulun jälkeen. En osaa vaan yksinkertaisesti osaa ostaa mitään lahjoja kenellekkään.

Odikin sai ennakkoon joululahjansa. Ostin Rambo Micklem Competition- suitset. Pidin calluppia tallilla niistä, kunnes löysin facebookin kirpputorilta ne ja vielä edullisesti. Olin kuullut niistä pelkkää hyvää, joten miksei? Suitsipakettiin kuului vielä micklemien omat ohjat + lisävarusteet eli 4 kpl klipsuja ja 2kpl kuolainremmejä.

Odilla on ollut nyt tosi kauan rauhaton pää ja hiljattain pidätteet ei ole menneet enää läpi, joko kulkee kuolaimen yllä tai alla ja puree kuolaimeen kiinni. Oliivi kolmipalat heitin tallin nurkkaan pölyttymään. Edellis kesänä ostin nivel rollerit Odille maastoon, mutta nyt saa luvan toimittaa virkaansa koko ajan, kun nämä todettiin hyväksi. Suu rauhottui paljon näillä, mutta pää ei edelleenkään. Onneksi nuo micklemit tuli mulle postissa sopivasti ja täten meksikolaisetkin lähti pölyttymään. Odi hieman alkuun ihmetteli näitä uusia suitsia, kun paine jakaantuu eritavalla, mutta tottui äkkiä ja kaikkein parasta pää rauhottui. Selvästi mukavemmat päässä ja eikä hankaa mistään. Poika oli selvästi tyytyväinen näihin !


Odikin sai poronsarvet kokeiltaviksi.

Äitini oli ostanut myös agrimarketin alesta klipperin. Odi menetti osan karvoista viime lauantaina. Klippasin loimirajan, vai onko tällekkin joku hieno nimikin, mutta tajuatte varmasti mitä tarkoitan. Odi oli hieman hermona tuosta härpäkkeestä, enkä ihmettele kone kyllä piti aikamoista mekkalaa verrattuna esim tallin omistajan klipperiin, on puolet hiljaisempi. Koneen annoin hurista Odin turvan edessä ja ennenkuin aloin leikkaamaan, annoin pöristä sivuilla ja takanakin. Kun se oli ok Odille, lähdin kokeilemaan lapojen kohdalta. Hyvin masiina leikkasi tuon hintaiseksi! Kun kroppa oli leikattu ja selkään jätetty "karvapatja" vuorossa oli kaulan leikkuu niskaan asti. Tämä ei ollut ok Odille. Kaula vielä menetteli mutta kun piti päästä niskalle niin Odille riitti. Tallilta ei sinä hetkenä juuri löydetty pumpulia tai hevosien omia korvatulppia. En lähtenyt kiusaamaan poikaa tällä, joten niskan alue jäi hieman rumaksi, onneksi karva on uusiutuva luonnonvara! Eipä se nyt niin tarkkaa ole.Uusi Börjesiltä ostettu todella pehmeä fleece- loimi kiinteällä kaulakappaleella.

Odilla on kauheen elävä selkä ja satula mikä meillä nyt on ( Kieffer Bonn gp) meni huonoksi. Ratsastaessa liukuu todella paljon eteen. Vuokraajatkin joutuu tulemaan alas kesken ratsastuksen laittamaan sen takaisin paikoilleen. Odikin on jo kertonut mielipiteensä satulasta ja näyttää hapanta naamaa sen nähdessään. Nyt tänään soitettiin ratsutarvikkeelle wintecin satulasta ja saatiin satulansovittaja tallikäynnille. Jospa nyt satula- episodi saataisiin päätökseen.

Onko teillä wintecin satula? Mitä mieltä olette olleet siitä?

By: Niki


6 kommenttia:

 1. Kiva kuulla taas teistä jotain! Hyvä että micklemit toimii ja satula huolet on jotain muuta :D hyvää joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Micklemit on täydelliset meille ja toivottavasti wintecin saa muokattua hyväksi odin selälle :) kiitos samoin!

   Poista
 2. Meillä on käytössä myös micklemit, on toiminut meillä! Mitä mieltä oot itse nahanlaadusta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu mun mielestä ihan hyvälaatuiselle mut aika näyttää :) toivottavasti hintansa väärti

   Poista
 3. Mulla on ollut kaksi Winteciä. Ensimmäinen oli Wintec Sport, nykyinen vanhin 500-malli. Molemmat tekstiiliä, eivät nykyistä synteettistä nahkajäljitelmää. Jälkimmäistä on nyt käytetty yli 10 vuotta. Villatopattu. Ostin satulan uutena, topattu on kerran tai kaksi. sopii monenlaiseen selkään. Materiaali on kesällä viileä istua, talvella lämmin. Vastinhihnojen mentyä huonoksi, vaihdatin nahkaiset. Wintec 500 on ihanan kevyt yleissatula pitkillä vastinhinnoilla. Kyseessä vaihtokaareton malli.

  Ennen kuin ostin tuon tänä vuonna aiemmin myymäni Wintecin takaisin, kokeilin uudempaa mallia. Materiaali oli mielestäni epämiellyttävä, satula Winteciksi painava, ilmatopattuna ei istunut selkään ollenkaan, vaan keinui kuin keinutuoli ja siinä oli muutenkin huono istua. 17" satula oli toki liian isokin sekä ratsulle, että ratsastajalle.

  Jos vanhaa mallia ei olisi löytynyt, kokeilisin Winteclitea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Nähtäväksi jää kun wintecci saapuu testailuun :)

   Poista