maanantai 15. helmikuuta 2016

Golden Key Riders ry/ Giovanni Consortin esteklinikka 14.2. + Odin kuulumiset


Ramona Dragomir oli järjestänyt Giovannin esteklinikan piikkiössä Janeten tallilla, koska se oli lähellä tallia missä Odi on ja Riinan painostuksesta lähdin katsomaan klinikkaa. Nappasin myös mukaani entisen koulukaverini.  Giovanni on italialainen GP-tason esteratsastaja ja valmentaja.
 Oltiin tallilla kahden jälkeen ja läpinäkyvät taikaviitat päällä livahdettiin "katsomoon" istumaan, pidin sitä vain nolona kun tullaan myöhässä. Tunti ei ollut ehtinyt alkamaan kunnolla onneksi ja paikan päällä ei ollut kauheesti väkeä. Oli kyllä mielenkiintoinen klinikka ja hienoa päästä seuraamaan erinlaisten valmentajien opetusta. Ehkä minäkin pääsen joskus, jollekkin klinikalle ratsimaan ja kohtaamaan yleisö pelon ;) Samaan aikaan tämän esteklinikan kanssa, oli Ylikyläntallilla Lilli Luoman kouluklinikka, harmi etten päässyt sinne katsomaan.


Sitten Odin kuulumisiin. Odin jalan turvotus on lähtenyt kokonaan pois, mutta jalka on edelleen normaalia lämpimämpi venähdyskohdasta, loogista? Jep! Lääkärimme piti tällä viikolla tulla tallikäynnille ultraamaan jalka. Tänään soitin jalan tilanteesta ja sovittiin, että varaan ajan ensi viikoksi, antaa jalan vielä olla ja jäämme seurailemaan häviääkö kuumotus. Tällä hetkellä lupa on jo kävellä 20min, nimenomaan _kävellä_. Helpommin sanottu kuin tehty.. Odi on aika tikittävä aika pommi, ei ikinä tiedä koska se räjähtää. Tämän vuoksi jo taluttaessa poikaa karsinaansa, tunsin riimunnarussa sen tikityksen. Miettisin jo et menen liikuttamaan sen kentälle pelkkä riimu päässä, en uskaltanut kyllä. Laitoin varmuuden vuoksi suitset päähän, jos kumminkin jotain tapahtuu, on se paremmin kontrollissa. Onneksi se pommi ei räjähtänytkään tällä kertaa kuin ihan pienesti ravilla, jonka sain äänimerkistä rikottua heti käynnille takaisin. Onneksi poika nyt malttoi totella ja pääsi 20min jälkeen karsinaan syömään ja jalan kylmäykseen.
Selänkin kokeiltua, aloitin sään kohtaa painelemaan, tällä kertaa se ei ollut enää kipeä, eikä keskiselkä, kipu on siirtynyt takaisin lannerangan alueelle ja sainkin väistellä potkuja. 
Heli saa vielä tutkia selän kunnolla, kunhan Odin jalka kestää ravin ja laukan pienissä määrin ensin, jonka jälkeen hän opettaa meille sähkölaitteen käytön, jolla jumpataan odin selänlihakset kuntoon :) Toki myöskin venytellään ja sitten kun selkään pääsee niin taivutellaan.


By: Niki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti