torstai 25. helmikuuta 2016

Kontrolli ultraus, jalan lopputuomio

Hippomedin Jaana tuli eilen ultraamaan jalan tallikäynnille. Onneksi niin, ei tarvitse kuskata näillä keleillä yhtään mihinkään. Sain tehdä lähtöä kotoota rauhassa, poikaystävälläni oli loppuviikko sairaslomaa, eli ei tarvinnut odottaa häntä töistä pääsyn takia, jolloin olisi tullut todella kiire tallille. Matkanvarrelta hain entisen koulukaverin ja hänen pikkusiskonsa, seuraksi ja apukäsiksi tallille :) Perille päästiin ennen kolmea, hyvissä ajoin heidi ja siskonsa alotti karsinaa putsaamaan, kun mä jäin auttamaan Riinaa lastaamaan tallilaisen tammaa kuorma-auton kyytiin. Jouduin jättämään leikin kesken ja lähdin auttamaan vielä loppu karsinan siivouksessa ja hakemaan Odia sisälle odottelemaan. 
Eläinlääkäri tuli hyvissä ajoin tallille, hän aloitti tutkimalla ja painelemalla jalan läpi ja vielä selän kävi läpi. Selkä on todella hyvä, ei näyttänyt olevan kipeä mistään kohdasta ja reagoi oikein tiettyihin kohtiin. Kiputila on selästä pois ja selän pitkät lihakset olivat ihan ok. Vas. etujalasta Riina oli löytänyt patin sisäreunasta ja nyt kun eläinlääkäri siinä on käskin myös tarkastamaan sen, luupatilta vaikuttaa, mutta ei ole oireillut meillä milläskään, toistaiseksi ei ainakaan huolta tarvitse kantaa siitä. 

Sitten takajalan kuulumisiin.......... Jaana antoi varmuuden vuoksi Odille pikkupikku rauhotuksen ja klippasi jalasta kasvaneet karvat pois ja laittoi ultrauskoneen päälle. Turistiin siinä hetki kunnes kone oli käyttövalmis ja Jaana aloitti ultraamisen ja samalla kyseli miten kävelytykset on mennyt, onko enää turvonnut, ontunut tai aristellut. Ei ole onneksi. Pitkä hiljaisuus ja jännitys valtasin sisätilan ja miettisin et onko nyt kaikki oikeesti hyvin? Kunnes Jaana tokaisi tyyliin " Asia on nyt sillä tavalla, että jalka näyttää sille, ettei siinä olisikaan ollut mitään venähdystä, se on Kunnossa!" Sitä helpotuksen määrää, sitä on tismalleen ohjeiden mukaan hoidettu, eikä yhtään mitään ylimääräistä tehty! Kentälläkin kun juoksin suoraa uraa Odin kanssa Jaana sanoi ettei ollut minkään näköistä ontumista enää. Ohjeeksi nyt saatiin 45min kävelyä ja suoralla uralla 1-2min ravia, tästä se lähtee! Pikku hiljaa hyvä tulee!
Kun Jaana lähti pois tallilta, käytiin tässä välissä siivoomassa tarha, huomaa kyllä, että pellava on tehnyt vatsan todella toimivaksi :D Onneksi siinä ei mennyt kauaa kun kolmeen pekkaan heiluteltiin talikoita. Tällä välin Odi sai hiukan heräillä rauhotuksesta, ennen kuin lähdetään kentälle kävelylle. Kävelytin Odia vielä tänään rauhotuksen takia 20min ja ravia otettiinkin aikasemmin n. minuutin verran ja loppukylmäys 30min.

Tänään sain soiton Hippomedilta Odin tulevasta sähkökoneesta, otetaanko heiltä vuokraukseen vai ostammeko oman, koska Odi näillä näkymin tulee tarvitsemaan ehkä jopa koko elämänsä loppuun. Oltiin päätetty äitini kanssa, että ostamme sen koneen omaksi, välytään vuokraus hinnalta. Äitini varasi koneen tänään ja käy huomenna hakemassa sen ja saatiin näinkin nopeasti Heli Hyytiläiseltä aika tallille lauantaina klo 18:30. Hän tulee opettamaan koneen käytöä ja miten elektrodit laitetaan oikeisiin kohtiin selkään. Tästä lisää sitten seuraavassa postauksessa!

Blogi on nyt myös instagramissa @odysjaniki. Käykäähän seurailemassa :)

By: Niki

2 kommenttia:

  1. Hienoa, että jalka kunnossa!
    Laitepostausta odotellessa, kuulostaa kiinnostavalta.

    Www.prosessiratsastaja.blogspot.fi

    VastaaPoista