sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Profile Tens- sähkölaite

Eilen Heli Hyytiläinen tuli tallikäynnille, opastamaan miten kyseinen laite toimii. Äitini oli jo käynyt ostamassa meille omaksi kyseisen laitteen, joten se oli valmiina. Pakettiin kuului kaksi johtoa, neljä isoa elektrodia ja itse laite. Itsellenikin on joskus peruskouluaikoina annettu sähköhoitoa pienimuotoiseen skolioosin hoitoon ja mulla kipeytyy selänlihakset todella herkästi, ehkä tästä laitteesta on mullekkin hyötyä, kun on alunperin ihmiselle tarkoitettu, mutta ajaa asiansa samalla tavalla hevosille.


Heli näytti miten laite laitettiin toimintakuntoon ja kertoi myös turvallisuus seikat eli ei saa näkyä kupari johtoja tai elektrodissa metalliverkkoa, ihan perus juttuja, jokaisella käyttökerralla tarkistetaan osat! Odille on annettu ennen akupunktioneulojen välityksellä sähköä Dr Doychinin käsittelyssä, joten on Odille tuttua, eikä viimeksikään reagoinut sähköön milläänlailla kuin hieman hämmästelyllä. Aloitettiin kuitenkin varovasti, pykälittäin antamaan "tällejä" lihaksiin. Kipu kohdat selässä, koitetaan käsin, mistä hevonen aristaa tai näyttää selvästi kipua, koska kipupisteethän vaihtelee selässä.

Turvallisuus syistä parina kolmena kertana, hevosta EI saa laittaa seinään kiinni, vaan joku kaveri tulee pitämään hevosesta kiinni. Karva kastellaan hyvin siitä kohdasta, mihin elektrodi asetetaan, ihan karvanjuureen asti. Jos veli valuu vatsaa pitkin alas, tulee se pyyhkiä pois, vesihän johdattaa sähköä! Kun elektrodi kohdat on kasteltu ja jätetty litimäräksi, laitetaan kunnon kasa geeliä märkään kohtaan.

Elektrodit upotetaan geeliin, lihasten suuntaisesti!

Elektrodien johdot asennetaan laitteeseen, ohjelman heli valitsi luennon aikana meille.

Kun kaikki on kunnossa, lisätään pykäleittäin "tällejä" lihaksiin ja samalla silmäillään hevosen reagointia. Elektrodit alkavat supistaa lihaksia tasaisesti ja kun elektrodista näkee liikkeen selvästi, siihen on hyvä jättää. 
Tässä näkyy meidän ohjelma mitä tullaan käyttämään. Kuulemma on tehokkain.

Odi oli sujut laitteen kanssa, niinkuin oletettiin, mennään silti askel kerrallaan varovasti. Laitteen kanssa päästiin pykälään 9 ja Helin mielestä se on hyvä Odille. Joka päivä laitetta käytetään odille kävelytyksen jälkeen ( ravi jää pois toistaiseksi, selän takia) 15min yhteensä ja seuraavalla viikolla puolituntia ja siitä siirrytään tuntiin. 

Mitä jos hevonen saa paniikin yhtäkkiä laitteen kanssa? Jos hevonen yrittää sähköä pakoon, johdot vain nyppästään pois selästä ja sammutetaan kone. Tästä syystä turvallisinta on kaveri joka pitää hevosesta ekat kerrat kiinni, ettei satu isompaa vahinkoa, sitähän ketään ei halua. Myös silloin kun laite on kiinni, hevosta tulee vahtia koko ajan vieressä.

Toivottavasti tästä on apua meille, vieläkun saataisiin satula-asiat kuntoon. Vastaan mielelläni myös kysymyksiin laitteesta :)

By: Niki
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti