sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Syksy tulee, oletko valmis ?

Tänään vielä käytiin illan hämärässä lenkittää Mani maastossa. Kyllä huomaa illat kylmenee päivä päivältä.. hyrr.. en oo yhtään valmis ! Täksi yöksi on luvattu jo ensilumia, ei kiitos ! Mutta joo lenkin päätyttyä päätettiin että hierotaan kunnolla Manin selkäjumi kohdat, oikea puoli on todella kipeä. Manikin ärsyyntys meidän kopeloimisesta ja alkoi potkia protestoinniksi ja luimi. Enkä yhtään ihmettele, sama jos munkin selästä hierottais arkoja paikkoja kyllä muutama ärräpää lentäisikin ja huitominen :D Toivottavasti nyt auttaisi pian, että pääsis ratsastelemaan ja kehittämään selkälihaskuntoa :/ Pikku hiljaa pikku hiljaa..

Oon yrittänyt netistä löytää muita konsteja selkäjumeihin, tuloksetta. Löysin ainoastaan hierontaan löytyvää ja kävelytyksiä ylä- ja alamäkiin, jota teen tällä hetkellä. Jollain muita kotikonsti ideoita, saa ottaa yhteyttä !

Tässä muutama räpsitty kuva :)


Ainiin meinasi unohtua kertoa ! Mani kävi tukkalääkärissä :D Hehe.. Tallinomistaja, kaverini äiti ja Henna on jo kauan sanonu mulle ettei jakseta kattoa tollasta ravuria täällä tallilla kun ei ole ees ratsun näköinen ! Joten Henna kysy multa eilen että saako leikata lyhyen harjan Manille ? :D Kummastelin ja vastustelin ideaa ja tarvitsin jopa puolituntia aikaa miettimiseen, että raaskinko antaa saksien heilua ! Henna näytti mulle kuinka paljon aikoo leikata pois ja otti jo valmiiksi harjasta kiinni ja vinkkasi silmää että kohta lähtee !! Tallin omistajakin tuli yllyttämään ja kehotti antaa leikata :D Laitoin valmiiksi kädet suulleni ja jotain yritin sorpertaa vastalauseeksi epämääräistä ja lopulta sanoin " Anna mennä sitten, mutta mä en ole katsomassa leikkuuta!" Henna aloitti tuumasta toimeen ja antoi mulle käteen harjatupsuja, samalla kun saksen leikkasivat. En uskaltanut yhtään katsoa koko tilannetta ja miettisin miltä Mani tulee näyttämään. Hetken päästä Henna huusi että valmista olisi ja jatkoi harjan tasottamista ja nyppimistä. Nyt oli viimeistään aika kurkistaa sormien välistä miltä poika näytti ja yllättysin ! Todella hyvän näköinen ! Olin tyytyväinen lopputulokseen, ei ollut yhtään niin paha kuin ajattelin heti alkuun, kun mielestä hevonen on komea pitkän kiharan harjan kanssa esim. Friisiläisten harja on sitä jotakin <3 Tallin omistajakin tuli kehumaan hienoa lopputulosta ja meni ihailemaan kauemmas ja sanoi " Lyhyt harja antaa vähän ryhtiäkin kaulalle " Joka piti hyvin paikkaansa !

 
Nyt voi varmaankin sitten sanoa että mulla on ratsun näköinen hevonen ! ;)

Myös mä itsekkin värjäsin tummiksi hiukset ja jätin blondia vasemmalle päänpuoliskolle, et tälläinen siitä sitten tuli

By: Niki

2 kommenttia:

  1. Kannattaa hieroskella myös muualtakin kuin vain jumikohdasta. Jumikohdan hieronnan aikana voi palata hetkeksi muihin kohtiin välillä, ettei hieromisesta tule ihan kamalaa hevoselle. Se kun ei tiedä, että hyväähän se vain tekee. :) Ennen ja jälkeen hieronnan kannattaa myös sivellä tai silitellä hierotut kohdat läpi.
    Itseä kiinnostaisi tietää mistä kohtaa tarkalleen hevonen on jumissa?

    VastaaPoista
  2. Ööm aika vaikee selittää mutta tuosta lonkkaluun ja lautasen välistä.. ;o ennen oli koko selkä jumissa ja kuona-aine paakuilla mutta oon saanut jo pois hierotuks ja linimentillä viimeistellyt. Tällä hetkellä pidetään koko ajan fleeceä päällä, jos auttais jumiin, kun pysyy selkä lämpimässä koko ajan :). Toki muitakin paikkoja hieroskelen ja tehdään venytyksiä :) mutta tosiaan alkaa kotikonstit loppumaan, ell. sanoi joulukuussa katsottais uudestaan selkää ja harkitaan kipupiikitystä :/

    VastaaPoista