keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Hankitreeniä ja Venyttelyä !

En muista mistä päivästä nyt oli sitten kyse, mutta Mani alkaa jo pikku hiljaa  kehittymään ja käyttäytymään kentällä todella hyvin :) Saatu suurimmat luulot pois ja saatu keskittymään ratsastajaan paremmin. Edelleen kentän kulmissa on hevosia syöviä tiikereitä välillä ;) 

Ihan perus käyntiä,raviä ja laukkaa työstetty aikas paljon ja ainakin nytten kun on paljon lunta kentällä, oppii Mani nostelemaan konttejansakin reippaasti :) Heidi on nyt ottanu vähän uutta Manin pääkopalle eli ravin lisäyksiä. Mani taitaa (sillon kun jaksaa keskittyä) oikein hyvin hyvin hitaan ravin ja siitä sitten tarvittavat lisäykset ja siirtymiset :) Laukassa Mani nostaa oikeat laukat ja vaihtaa automaattisesti suunnan vaihdossa tai kun kentällä mennää kahdeksikkoa.  Kyllä tuosta puska kopukasta vielä ratsu hiotaan ja este ahmatti :) Sovittiin Hennan kanssa ja mainitsin myöskin Heidille, että heti kun lumet sulavat pois ja kenttä on hyvässä kunnossa niin kokeillaan hyppäämistä ja tehdään pieniä oksereita kentälle. Ajattelin että on hyvä virkistyttää Manin mieltäkin ja kun kuulemani mukaan rakastaa hyppimistä yli kaiken, niin kokeillaan miten toimii näin pitkän kuntoutuksen päätteeksi. Vielä kun saisin selville mikä Manin jaloissa on vikana :/ Edellisessä paikassa missä Mani asusteli niin jalat reagoineet joskus voimakkaasti hyppimiseen, jolloin on tarvinnyt kylmätä hyvin, että turvotus on laskenut huomiseksi ja entinen omistaja kieltänyt melkein kokonaan hyppimisen, se epätietoisuus syö mieltäni aika tavalla... Täytyy kaivaa tieto esille. 

Nyt ollaan aika usein venytelty Mania treenien päätteeksi ja Manikin ottaa jo asian lunkisti ja antaa etukoivet nätisti venyttelyyn, mutta takajaloissa menee huomattavasti hankalammin ja menettää tasapainon aika usein, mutta nekin saa silti jo hyvin venytetyksi :D. Ensimmäisen kerran kun tallin omistaja näytti mulle miten venytetään oikein, Manilla on ihan tasapaino hukassa. Silmät pyöri päässä ja ihmetteli mitä me oikein touhutaan, ja siitä ei oikein tullut yhtään mitään, mutta saatiin kuin saatiinkin koivet venytettyä.  Anteeksi huonolaatuisuus ! Kuvat otettu Nokia Lumia 800:lla, joten saan salaa haaveilla järjestelmäkamerasta :(

By: Niki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti