keskiviikko 25. syyskuuta 2013

I can believe I can fly ! + Odin kisa video Salon horse show:ssa !

Nyt kun Odilla on kunto kasvanut ja massaa myöskin tullut niin ajattelin pitää Hennalle estetunnin :) Ennen ollaan hypätty sitä 50cm-80cm oksereita ja pystyjä, eikä Odi ole reagoinut mihinkään tai kipuillut hyppy kertojen jälkeen ollenkaan. 
Aloitettiin ihan normaali verkalla, käynti työskentelyä, ravailua ja laukalla kenttää ympäri. Odi tuntui aluksi laiskahkolta, eikä ollut yhtään sen oloinen että jaksaisi tehdä töitä Hennan kanssa. Ravailussa kuitenkin onneksi virkistyi ja reippaantui selvästi ja laukkailluhan on Odin mielestä ihan tylsää, joten pitää muistutella välillä pohkeiden turvin tai raipan kanssa, että ei sitä laukkaa tarvii muutaman askeleen jälkeen lopettaa ;)
Halusin että verkan jälkeen aloitettiin ihan tosta 50cm esteestä, ettei heti siirrytä suoraan korkeisiin. Odi tällä kertaa jopa hyppäsi sen, eikä vain astunut :) Henna hyppeli sitä tovin, kunnes päätin että voidaan siirtyä jo 80cm pystyyn. Mitä korkeempi este, sitä paremmin Odi hyppää sen, näin myös tapahtui. Odi hyppäsi silmissäni paljon rennommin ja vetreämmin sen, kuin 50cm. Ehkä nuo pikku esteet ei oo Odin mieleen ;)

50cm

80cm


vaikka näyttää siltä että puomi putoaa, niin ei pudonnut :DYhtäkään puomia ei pudonnut, vaikka kolisikin välillä. Näiden hyppykertojen välissä Henna päätti hengähtää, joten Odikin sai kävellä pitkin ohjin, sillä aikaa kun mä ja Henna höpöteltiin niitä näitä. Henna kysys multa jossakin kohtaa että onko Odilla koitettu hypätä metriä? Ei mun tietääkseni? Henna kysyi että voitaisiinko koittaa ja hetken pohdinnan jälkeen, kun Odi hyppäsi moiteetta nuo 80cm esteet, niin miksei nyt metri menisi siinä samassa ? Okei, kokeillaan ! Tässä kohtaa Hennakin myönsi mulle että on isoin este, jonka nyt sitten aikoo hypätä :D ounou !

Henna alkoi taas ravailla pienen tovin voltteja, kun sillä aikaa mä nostin metriin. Hui kamala, se näytti isolta. Hennakin tarkkaili estettä myöskin sivusilmällä ja alkoi naureskelemaan ja mietti mitenköhän tässä käy, mutta edelleen ei aikonut perua sitä mitä on juuri tekemässä :D Odikin tuntui paljon pirteämmältä kun arvasi että kohta taas hypätään ! 

käytiin ensin tutustumassa, että Odikin näkee että on nyt 20cm korkeampi :)
100 cmTaas yli paljon lennokkaammin, ehtisin jo jännittämään että ei hyppäisi, mutta yli vain ! Henna hyppäsi vain kolme kertaa tuon metrin, ettei rasiteta hirveästi enempää. Henna oli tyytyväinen Odiin ja antoi kunnon kehut loppuun, jonka jälkeen ravaili hetken ja siirtyi käyntiin. Itsekkin yllättysin ettei Odi taaskaan tiputtanut, vaikkei niin tarkka jaloistaan ole loppupeleissä, eli joko etu tai takakavio kolahtaa puomiin. Tämän jälkeen Odi sai linimentit jalkoihin,lapoihin,selkään ja pitkiin pyllylihaksiin ja loimen niskaan ja tarhaan juomaan :) Joku päivä tässä ajattelin venyttää Odin :)


Näistä hyppäämisistä tulikin mieleen, että Odi on ollut tänä vuonna eli 27.06.2013 Salon horse show:ssa hyppäämässä 90cm rataa ja ratsastajana on toiminut Rosa Myllyntausta. En tiedä miten on sijoittunut, mutta kuitenkin Odilla on hiukan kisakokemusta, joka on vain hyvä asia, koska Odilla aloitetaan ensi vuonna käymään ainakin estekisoissa ja match show:ssa myöskin käydään näyttäytymässä :)By: Niki

4 kommenttia:

 1. Heippa! Odys ei ole kyllä ollut noissa kisoissa, videolla josta todennäköisesti puhut on aivan täysin eri hevonen: Ost Wind 'Juuso'.. T: Tiedän paremmin

  VastaaPoista
 2. Mulle on annettu tuon nimisellä linkillä Odista kisavideo, joten ei taida kyllä olla mikään juuso ;)

  VastaaPoista
 3. ja kaipa videon nimellä oltais mainittu tuo juuson oikea nimi

  VastaaPoista
 4. Ei ole Odys tuo, vaan Ostwind. Näkeehän sen nyt hevosestakin.

  VastaaPoista