maanantai 7. lokakuuta 2013

muuttopuuhailuja ja peruutus ongelmiaLauantaina 5 päivä Odi muutti Liedosta Lemuun pikkutallille :) Oltiin sovittu että Jennyn äiti, Jennyn kaveri ja Henna lähtee meilleppäin klo 11 ja olisivat n. klo 12 Liedon tallilla. Sitä ennen ehdittiin poikaystäväni kanssa tallille pakkaamaan Odin tavaroita autoon ja muutenkin touhuilemaan siellä vielä. Odi vaikutti hyvin rauhalliselta aamupäivän, vaikka liikutettiinkin se viime torstaina. Uskalsin luottaa siihen, ettei ole pöllö energiaa lastauksen aikana :)

Kuljetusporukka siinä jo melkein heti sitten tulikin ja Jennyn äiti rupesi kärryä pakittamaan pihalla siten, että nokka on kohti meno suuntaa, helpottaa kummasti lähtemistä. Olin heittänyt Odin tarhan viereen suojat valmiiksi kuljetusta varten ja pari omenaa, jos Odi ei kävele koppiin suorilta, on sitten edes jotain houkutinta ;) Mulla oli vielä tavaroiden lajittelu kesken, joten pyysin jos Henna viitsisi heittää Odille suojat jalkaan ja lastata koppiin. 
Sain tavarat kasaan, mutta Odi seisoskelee ja nuuhkii koppia. Eipä mennyt koppiin edes omenalla, joten poikaystäväni äiti sanoi jos otetaan liina avuksi. Liina pyllyn taakse ja Odi sitten kiltisti käveli koppiin, tämän jälkeen luukut kiinne ja kuljetustiimi lähtikin sitten edellä kohti Lemua, kun me jouduttiin käymään vielä Börjesin kautta hakemassa myslisäkki, kun oli aamulla loppunut. 

Kuljetus oli kuulemma sujunut hyvin, ellei paria potkaisua lasketa mukaan :) Puolentunnin päästä kaarsin poikaystäväni kanssa uuden tallin pihalle, kun tytöt oli ottamassa Odia ulos kopista tien vieressä. Ajattelin tätä ennen että oltiinko sittenkin suhtkoht samoihin aikoihin oltu tallilla, kun Odikin oli vielä kopissa, joten lähdettiin kävelemään kopille päin. Henna siinä sanoikin että puolisen tuntia ollaan yritetty ottaa Odia ulos kopista, mutta ei hievahdakkaan. Okei? Jenny siellä kopissa olikin omalla vuorolla yrittämässä saada ukkelia ulos, lopputulos oli vain se että Odi otti pari askelta taakseppäin ja saman verran myöskin eteenpäin. Tähän kohtaa kysymys kuuluu miten me saadaan Odi ulos sieltä ?
Jenny ei jaksanut enää, kun kädet oli jo kipeytyneet työntelystä, joten päätettiin kun olen tuttu ihminen Odille, jospa se auttaisi että mä hyppään kopin sisälle ja me yritettäisiin tulla ulos yhteisvoimin. Lopputulos oli taas sama, ei hievahtanutkaan. Mitä enemmän sitä työnsin/työnnettiin, sitä enemmän Odi työnsi takaisin. 
Tallin omistaja tuli myöskin kokeilemaan, mutta ei niin ei. Itsekkin yritin uudelleen, otin tukea puomista ja työnsin, kunnes Odi hätääntyi siitä sitten ja täräytti päänsä puomia vasten ja tottakai mun käsi oli siinä välissä oikein sopivasti. Siinä kohtaa lensi muutama ärräpää ja poistuin hetkeksi ihmettelemään kättäni. 
Odia ei oltu tässäkään mennessä saatu lastaus sillalle asti ja kaikki alkoi olemaan jo uupuneita. Sitten tallin omistajan tytär keksi ja kysyi onko jollain kahta liinaa? Hennalla ja Jennyllä onneksi oli ja toivat sitten pari kappaletta ja laitettiin riimun sivuihin kiinni ja siitä sitten lähdettiin kiskomaan. Odi pisti kuitenkin niin hyvin hanttiin ettei saatu vieläkään ulos, huhhu ! Tässä vaiheessa olin tallin omistajan kanssa kopissa ja työnnettiin yhdessä ja kummankin liinojen päässä oli nyt kaksi ihmistä, eli yhteensä neljä. Sitten alkoi jo tapahtua, Odi alkoi varovasti peruuttamaan, pää alhaalla, kun raukka yrittää vaan kävellä eteenpäin. Lastaus sillan keskikohdassa Odi hätääntyi, takajalat lipesivät ojan puolelle, kunnes loikkasi sillan yli toiselle puolelle muutamin laukka askelin ja onneksi rauhottui heti. Jenny oli valmiina nappaamaan riimunnarusta kiinni ja rauhoitteli ja kehui Odia siinä.

Varmasti kuullostaa todella rajulta ja sitä se olikin, mutta vaihtoehtoja ei oikein jäänyt tässä kohtaa, pääasia on kuitenkin se ettei kenellekkään käynyt mitään eikä Odillekkaan :) Odi oli hiestä märkä kun stressasi näin paljon peruuttamista, voi raukka :D Miettisin tässä, että Odilla on kuitenkin kisattu ja on matkustellut muutenkin, niin on aika varmasti sitten kulkenut hevosrekan kanssa, eli sellaisella se tuotiinkin minulle, jossa hevosen seisoo vinottain kuljetuksen ajan, eli lastaus tapahtuu pää edellä ja niin myös poistuminenkin. Kun Odi yritti nytkin tulla pää edellä pois yhden hevosen trailerista, mutta oisi niin jäänyt jumiin, eikä Odi vain tajunnut että ei mahdu kääntymään siinä yksiössä :D Loppu hyvin kaikki hyvin onneksi ! Ikinä en ole kyllä tavannut ainuttakaan hevosta, joka ei haluaisi tulla kopista ulos, mutta nyt voi sitten sanoa että itse omistan tälläisen ! Peruutus treenit tervetuloa!

Kiitos kaikille mukana olleille !

Tämän jälkeen vein Odin karsinaansa rauhoittumaan ja mutustelemaan heiniä ja sovittiin että Odin voi tarhata huomenna aamusta, joten saa nyt olla. Tällä aikaa lisäilin myslit Odin ruokalaatikkoon, siirsin kaikki tarvittavat tavarat paikoilleen, tämän jälkeen kävin poikaystäväni kanssa siivoomassa koppi ja lähdin pellon reunalle katsomaan Hennan ja Jennyn ratsastamista. Odi jäi yksin talliin ja tuli sekin sitten testattua, että Odin voi jättää yksikseenkin talliin, eikä ole moksiskaan :)
Odi tarhattiin yhden ponin kanssa, aluksi näyttivät tulevan ihan toimeen, mutta poni oli tänään vissiin tullut niin hurjaksi ja Odi oli ottanut hatkat tarhasta ja siirtynyt Nossen ja Fannin tarhaan. Tarhan ylin lauta oli katkennut ja Odilla oli ollut lautasen päällä naarmu, josta puuttui karvaa ja Henna oli huomannut haavoja takajaloissa, jotka pyysin jos vain ehtisi niin putsaisi :) Olivat tullut ihan hyvin toimeen kolmisteen, mitä Nosse nyt suojelee naistaan ;) Noh toivottavasti Odi ei tuolta nyt hatkoja ota ;)

Saapunut juuri karsinaan

Kuva todella huono, mutta pieni takaa-ajo meneillään :D
Ilme mutaliuku pysähdyksen jälkeen :D
By: Niki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti