torstai 30. huhtikuuta 2015

Riinan viiminen päivä + video

Riina oli eilen (29.4) viimisen kerran treenaamassa Odin kanssa, kun hänelle saapuu lauantaina ylläpitohevonen. 
Sovittiin että mennään yhdessä tallille klo 11, kun sain vihdoinkin itselleni laina-auton, kun bemari on mikä on vielä hetken, täysin projekti, joten pääsen jollakin toimivalla liikkumaan turkuunpäin. Riina siivoskeli karsinaa sillä välin kun pääsin itse paikan päälle ja tavaratkin odotti valmiina. Hetki juteltiin, jonka jälkeen suunnattiin tarhalle, jonka Riina siivosi myöskin ja nappasi Odin mukaan. Odi oli vähän sen näköinen, että ajatteli " Ettekö tajua, tuolla ulkona sataa! Onko ihan pakko?". Poika kuntoon vain ja reippaasti kentälle.


Riina alkuverkkasi ravilla, tehden voltteja, suunnanvaihtoja ja ratsasti myöskin suoraan urilla. Odi näytti rennolta, kulki hienosti ja ryhdikkäästi. Ihme ei nyppinyt päätään kokoaikaa, luulen että sade auttoi paljon asiaan, kun Odi tekee lämpimillä ilmolla sitä hirveesti. Vaikka kaiken näköisiä pörriäisiäkin lentelee, mutta poika myöskin hieman liioittelee asialla :) Lihakset alkoi olla lämpimänä, Riina siirtyi laukkaamaan koko kenttää ja teki pääty ympyröitä. Otti myöskin peruutus harjoituksia väliin. Huomaa että Riina on ahkerasti peruutellut, kun Odin pysäyttää, alkaa melkeimpä itse peruutta ilman että pyytää. Hölmö, mutta mielummin näin päin! Laukatessa alkoi virta kiertämään ja Odi oli jo valmis kaikkeen.

Riina aloitti hyppäämällä kentällä valmiina olevia pieniä esteitä (50cm-70cm), joka toistettiin muutaman kerran ja siitä siirryttiin 80cm esteisiin. Odi vertyi huomattavasti näillä esteillä, kunnes Odin moottori käynnistyi ja into huokui hevosesta, saada hyppiä lisää. Tämän jälkeen Riina käveli hetken Odin kanssa ja samalla miettisin Riinan kanssa, jos kokeillaan pientä jumppasarjaa, tai mikä lie olikaan oikeelta nimitykseltään. Laitoin kaksi estettä peräkkäin ja niiden väliin ei tule laukka-askelta, vaan Odi ponnistasi maasta suoraan seuraavan esteen yli. Yllättysin ja pelkäsin, että sekoisi askelissaan, kun en tosiaan tiedä, onko Odilla menty moista. Kokeilemalla siitä selvittiin, hienosti poika handlasi homman jujun. Super ! Riina toisti tämän vain kaksi kertaa, ja siirtyi takaisin hieman isommille esteille. Kun ne alkoi sujumaan kunnolla, Riina kysyi multa " Haluatko nähdä kun hevosesi hyppää tuon 110cm livenä?" Todellakin. Odilla oli sopivasti energiaa vielä hyppiä. Nostin ensin esteen 100cm. Odi hyppäsi sen kaksi kertaa, kunnes Riina antoi luvan nostaa 110cm. Odi hyppäsi tällä kertaa sen paljon paremmin kuin viimeksi, se lensi ! Riina kehui poikaa hienosta suorituksesta ja tähän oli hyvä lopettaa. Ravia n 10min kentällä ja sitten kuivattelemaan talliin. 

Kiitos Riinalle, hienosti ja näkyvästi veit Odia esteillä eteenpäin ! Riina lupasi tulla satunnaisesti käymään Odilla oman aikataulunsa mukaan.

Huomio !

Vaikka olen postaillut Riinan hyppelyistä tiuhaan tahtiin täällä, Odilla EI hypätä siis joka kerta! Riina kävi kerran viikossa hypyttää isommin. Odin joka viikkoinen viikko-ohjelma sisältää 4-5 kertaa sileätyöskentelyä + vapaa päivän. Max 2 kerta hypätään, jos sitäkään.


By: Niki

2 kommenttia:

  1. Tosi kiva blogi sulla. Sait just uuden lukijan. Käyhän lukemassa minunkin uutta blogiani, http://olipakerranhevonen.blogspot.fi/

    VastaaPoista