keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Takaisin satulaan !

Tästä se alkaa/jatkuu, nousen takaisin ratsaille! Tällä kertaa valitsin Kaverini hevosen Nossen ( Nose out Kemp) ekoille kerroille. Nosse on parempi vaihtoehto kuin Odi toistaiseksi tähän tarkoitukseen, kun tasapainoni on yli vuoden tauon jälkeen todella huono. Odi on kuitenkin niin tarkka ratsastajasta, tasapainosta ja käsistä, että luulisin, että Odi olisi niin ärsyyntynyt vaappumisestani niin paljon, että olisin varmasti saanut syödä hiekkaa kunnolla. 
Oltiin tallilla n. klo 9.20, Henna laittoi Nossen valmiiksi ja suunnattiin tallin takalaitumelle. Aluksi Henna liikutti Nossea liinassa kumpaankin suuntaan ja juoruttiin hetki siinä sitten samalla. Sitten oli aika nousta satulaan. Ostin uuden Lami-cell:n uuden kypäränkin, kun vanha oli rikki tippumisestani. 

Kävelin ensin ympäri ämpäri laidunta ja tarkastelin sen kuntoa, etsiskellen kuoppia, isoja kiviä jne. Onneksi ne sai hyvin kierrettyä. Henna katsoi istuntaani ja jalkojen asentoa käynnissä ja ravissa. Laukan skippasin alkuun. Istuntani on pysynyt hyvänä, jota ihmettelin suuresti ja kantapääni pysyi alhaalla. Ainoa oli että siirsin jalkani liian taakse, joten paalinnarut käyttöön hetkeksi, kunnes jalkani pysyy satulavyön kohdalla. Nostot raviin onnistui hyvin ja Nossella oli kuulo päällä. Ainoa mistä joutusin muistuttelemaan oli reippaudesta. Sain hyvin peräänantoonkin vaikka Nosse hakeutuu siihen itsekkin. Hirveesti nyki päätänsäkin, liian isojen kuolaimien takia, joka herraa häiritsikin ja hankaloitti hieman muakin, mutta kyllä se siitä.Tulen vielä ratsastamaan Nossea muutaman kerran ennen Odia. Odillakin aluksi harjoittelen raviin asti, kunnes mun jalat rauhottuu. Kiitos Hennalle lainahevosesta ! :)


By:Niki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti